Když se daří…

Když přežijete vyhazování zaměstnanců, přijímání nových, vyhazování nových – protože byli kdysi hledaní policií za trestnou činnost – krádež finančních prostředků je u číšníka přeci jen trochu na škodu…

Když přežijete i kuchaře, co vlastní blbostí sní půl kila gumových medvídků a pak ho chytne žlučník a nemůže do práce. Nebo tomu samému kuchaři se omylem předávkuje žena prášky na nízký tlak a v noci při vstávání k malému dítěti si rozsekne hlavu, a tudíž opět musí zůstat doma kvůli malému. Taky ten samý kuchař miluje škrabání stroupků a horké vany, a tak si se svýma problémovýma křečákama dá vířivku a ty (křečáky) mu prasknou. Pak taky horkou vanu pár dní na to po práci a prasknou znovu (opět křečáky), nakonec se k tomu celému přizná, že to byla jeho vina. A před svými pěti dny v práci, kdy si mění směny a jdou takhle v kuse, kvůli dovoleným, mu to hned po prvním dni praskne znovu a ty jdeš vařit…

V létě, když je teplo, a ty máš mimo jiné běžet půlmaraton, který opět neběžíš, protože jsi každý rok v práci. Ten samý kuchař taky řekne, že jede na last minute dovolenou po tom, co oznámíš, že do měsíce chceš mít nový jídelák a přidat čtvrté meníčko ryze české – protože on ho umí nejlíp, společně s kuchařkou, která ten týden, co je ten kuchař na dovolené, nepřijde do práce, protože žije s manželem jistého etnika, co je alkoholik a vyhrožuje jí, že ji zabije, a našeho druhého kuchaře taky.

Mezitím teda pečeš housky, voláš policajty na manžela, co se nakonec přeci jen stavil, bereš směnu za servírku, co ji bolí osmičky, bereš směny za personál, co má dovolené, děláš rekonstrukci restaurace, makáš na novém jídeláku, kde ti nikdo nepomůže, a vaříš českou kuchyni, cos nikdy nevařil a neumíš ji.

A když už to vypadá, že se vrátí pomocná síla, které vyhrožoval její manžel, a taky kuchař z dovolené, a ty budeš mít čas doladit jídelák, přestěhovat se v klidu do nového bytu a odjet si na dovolenou, kuchařova žena si doveze z jejich dovolené covid. A ačkoli kuchař covid dle testů nemá, evidentně ho přenáší, protože díky němu jsou všechny ranní pomocné síly pozitivní. A dost možná i servírka, co je partnerka jednoho z těch lidí z kuchyně.

Když už přežiješ tohle všechno, stejně tě nakonec něco dorazit musí! 😀

Klára Zmeškalová
V oblasti gastra podnikám od svých 23 let. Podnik jsem stěhovala z maloměsta do velkoměsta abych ho mohla dále rozvíjet. Budovala jsem mu jméno v novém, cizím městě a začínala opět od nuly. Nyní bych Vám ráda předala něco z mých zkušeností, aby jste mohli vytrvat a nevzdat se. A nebo se jen postavit nohama na zem. Můj příběh si přečtete zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *